Contra l'assetjament sexual als espais d'accés públic

L'assetjament de carrer és violència masclista, de caràcter sexual, que es pot exercir verbalment o física, usualment exercida per estranys en llocs públics i privats d'accés públic, sense el consentiment de les agredides.


Des de La Frontissa denunciem, mitjançant aquesta campanya que Vilanova i la Geltrú emmalalteix per aquestes violències dia rere dia, que tenim focus ben determinats que no són prioritaris per a l'administració local ni per a la policia i que dones de totes les edats pateixen per aquestes pràctiques masclistes que s'invisibilitzen perquè nosaltres som el que som: només dones.


No podem sortir a córrer, en bici, a patinar o de festa pels llocs que ens agraden o pels que necessitem transitar a qualsevol hora del dia. No podem anar "soles". No podem vestir com ens agrada. Hem de callar quan ens agredeixen perquè sempre van en grup o ens amenacen amb violències encara més extremes (violació, assassinat...). 

Si et segueixen a casa teva, et quedes amb la por de la venjança, del fet que saben on vius, que et poden agredir en qualsevol moment.


I hem de callar per vergonya, perquè ens culpabilitzen del que patim. "Això et passa per sortir fins aquestes hores, per vestir de la manera que vesteixes, per tornar sola... ".


En definitiva, aquest sistema ens fa sentir culpables i responsables fins i tot per les violències que patim a mans d'uns que no hem vist mai i que saben que el que diguin, facin i comentin, es quedarà en la més completa impunitat i que la nostra paraula sempre estarà en tela de judici.


Iniciem aquesta campanya de denúncia per totes les agressions, siguin a l'espai que siguin. Tinguin el cognom que tinguin: els nostres cossos, la nostra tranquil·litat, les nostres vides, són nostres.


Amb aquesta campanya t'anirem informant de totes les accions. 

Comencem?

Denuncia!


Has patit assetjament verbal o altres formes de violència masclista?

Pots denunciar públicament i de la manera que vulguis a través d'aquest FORMULARI per a registrar el teu cas i identificar els "punts crítics". 

TENS UN APARTAT PER A DESCRIURE EL QUE ET SEMBLA IMPORTANT

(Lloc, hora, qui o quins et van atacar, etc)

Mapa dels punts crítics de la ciutat

Detalla’ns les teves apreciacions sobre els punts conflictius de Vilanova i la Geltrú. Aquesta informació és trascendental per a desenvolupar un mapa amb el qual tota la ciutadania pugui estar atenta i provocar els canvis necessaris, pressionant les autoritats a prendre les mesures que calguin per canviar aquestes situacions.

Ets un establiment d'oci?

1. Compromís amb la seguretat de les dones. 

Com a establiment d'oci, et convidem a participar d'aquesta campanya, penjant un cartell "dissuasori" de violències masclistes, amb el teu compromís d'actuar davant de qualsevol violència masclista, especialment de l'assetjament sexual al teu establiment i voltant.

2. Bones pràctiques contra les Violències Masclistes. 

Pots deixar el testimoni de cóm un posicionament ferm vers les Violències Masclistes, pot ser un element que convenci les dones a frequentar uns llocs i no uns altres. Aquest fet, també el publicarem.

"I TOT AIXÒ EN 20 MINUTS"


DONA, 19 ANYS. RESIDENT A VILANOVA I LA GELTRÚ


"Ahir al matí em van donar les notes finals de Grau Mitjà i amb la colla d’amics vam decidir sortir a prendre alguna cosa al Feeling per celebrar la graduació entre amics. 

Fins aquí tot bé, el problema va arribar a la tornada a casa..."


Testimonis