XERRADES FEMINISTES

04 DE NOVEMBRE
18 h
Casal de donesCa La Tomasa Carrer Bonaire, 1,
Vilanova i la Geltrú

“L’ofici més antic del món?

Desmuntant mites sobre la prostitució a l’antiga Mesopotàmia*


Ens acompanya Agnès Garcia-Ventura  doctora en història per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, 2012). Des d'aquest mateix any ha gaudit de contractes de recerca postdoctoral en les Universitats de Heidelberg (2012-2013), en la Sapienza de Roma (2014-2016) i a Barcelona (2017-2019) i ha realitzat estades de recerca en centres de prestigi internacional com Tübingen, Chicago o Berlín.

També ha impartit docència de grau i de postgrau en la Universitat Autònoma de Barcelona, lUniversitat de Barcelona i la UOC, amb les quals col·labora habitualment.
Des de 2021 és investigadora Ramón y Cajal en la Universitat Autònoma de Barcelona.

És editora de diversos volums, entre els quals cal destacar, dins de l'àmbit de la història de les dones i dels estudis de gènere, Les dones a l'Orient cuneïforme (co-editat amb Josué J. Justel) i Studying Gender in the Ancient Near East (co-editat amb Saana Svärd). Les seves principals àrees d'interès són els estudis de gènere, la historiografia dels estudis sobre Pròxim Orient Antic, l'organització del treball en l'antiga Mesopotàmia i la performance musical en l'Antiguitat (especialment a Mesopotàmia i en contextos fenicis i púnics).


Us esperem!

*activitat mixta


ALTRES ACTIVITATS A VILANOVA

Dijous 15,22,29 D'ABRIL

Cinema Republicà. Activitat telemàtica per xarxes

Platja de la República, Vilanova i la Geltrú

.